Dušené řízky v zelenině
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
- 100 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Paprika mletá sladká
- 100 g Paprika červená
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 3 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 59 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 763.6 mg
- Vláknina 4435 mg
- Vitamín A 4435 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
-
2
Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.