Hrušky z brambor smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Mandle plátky
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.36 l Olej rostlinný
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1423 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 578.2 mg
  • Draslík 1139.1 mg
  • Vláknina 13250.5 mg
  • Vitamín A 13250.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oškrábeme brambory. Uvaříme brambory doměkka, vodu z nich slijeme a vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme sítem. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a v pomoučněných rukou vytváříme hrušky. Zapichujeme do nich kousky špaget jako stopky.

  • 2

    V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku a mandlové lupínky.

  • 3

    Obalíme hrušky opatrně ve vejcích, a potom ve strouhance s mandlovými lupínky.

  • 4

    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a hrušky 8 minut smažíme dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme.

Komentáře k receptu