Grilovací mix

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí plec
  • 300 g Ledvinky jehněčí
  • 300 g Cibule
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 500 g Lilek
  • 50 ml Olej stolní
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 2 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 228.2 mg
  • Draslík 853.4 mg
  • Vláknina 9121.2 mg
  • Vitamín A 9121.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a pokrájíme na menší kousky, přimícháme jednu pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.

  • 2

    Necháme marinovat 60 minut.

  • 3

    Slaninu pokrájíme na proužky, marinované maso napichujeme na špejle, prokládáme slaninou.

  • 4

    Zbytek zeleniny očistíme, rajčata a cibuli rozpůlíme, lilky pokrájíme na silnější plátky.

  • 5

    Zeleninu osolíme a opepříme a dáme na gril společně se špízy.

  • 6

    Špízy grilujeme pět minut z každé strany, zeleninu deset, rajčata neotáčíme.

Komentáře k receptu