Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Feferony
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Jehněčí kotlety
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1209 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 330 mg
  • Draslík 1907.6 mg
  • Vláknina 11304.8 mg
  • Vitamín A 11304.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Maso přikryjeme fólií a necháme asi 3 hodiny odležet.

  • 2

    Kotlety grilujeme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného obracení. Na kraj grilu položíme očištěné feferonky.

  • 3

    Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme spolu s kotletami a feferonkami na talíře. Pokrm posypeme čerstvým oreganem.

Komentáře k receptu