Rajčatový relish

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 521.5 mg
  • Vláknina 5027.3 mg
  • Vitamín A 5027.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vybereme zrnka. Dužinu nakrájíme na kostiky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme rajčata, osmahneme, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, přidáme nasekané bylinky, na kostičky nakrájenou feferonku a zelený pepř a zvolna vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

Komentáře k receptu