Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 300 g Rýže loupaná
- 100 g Hrozinky
- 200 ml Olej olivový
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 4 ks Cibule
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 6 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1345 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 83 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 1236.2 mg
- Vláknina 12520.5 mg
- Vitamín A 12520.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu. 
- 
                                2Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky. 
- 
                                3Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou. 
- 
                                4Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        