Kančí kýta s kořeněnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kančí kýta
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 306.4 mg
  • Vláknina 4313.3 mg
  • Vitamín A 4313.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

  • 2

    Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.

  • 3

    Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.

  • 4

    Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.

  • 5

    Špízy podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu