Vepřové řízky s kořeněnou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 75 g Slanina vepřová
  • 400 g Vepřová kýta
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 118.2 mg
  • Draslík 860.5 mg
  • Vláknina 9253.3 mg
  • Vitamín A 9253.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a promícháme s rohlíkem nakrájeným na kostičky, smetanou, nasekanou petrželkou a tymiánem. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, prořízneme do nich kapsu a naplníme připravenou směsí. Maso sepneme párátkem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme naplněné řízky a vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem.

  • 4

    Pokrm pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Komentáře k receptu