Vepřová pečeně s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso libové
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bránice
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 140.5 mg
  • Draslík 196.7 mg
  • Vláknina 4902 mg
  • Vitamín A 4902 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3795.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme.

  • 2

    2 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.

  • 3

    Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny.

  • 4

    Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč.

  • 5

    Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou.

  • 6

    Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky.

  • 7

    Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme.

  • 8

    Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu.

Komentáře k receptu