Vepřové maso na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1635 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 365.9 mg
 - Draslík 2623.8 mg
 - Vláknina 13159 mg
 - Vitamín A 13159 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme.
 - 
                                2
Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.