Bramborová polévka se zelenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 474 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 40.4 mg
 - Draslík 592.1 mg
 - Vláknina 6584 mg
 - Vitamín A 6584 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli s paprikami, zasypeme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem.
 - 
                                3
Brambory vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme zhruba 5 minut. Paprikovou směs vlijeme do brambor, dobře promícháme a povaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a podáváme.