Mořský okouník podávaný s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 800 g Okouník mořský
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1200.5 mg
  • Vláknina 11397 mg
  • Vitamín A 11397 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.

  • 2

    Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut.

  • 3

    Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu