Tvarohové noky pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 801 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 171 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody.
 - 
                                2
Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu.
 - 
                                3
Sladká varianta:
 - 
                                4
Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem.
 - 
                                5
Slaná varianta:
 - 
                                6
Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                7
Noky nasladko i naslano podáváme horké.