Dušená zelenina pečená s rajčaty
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 80 g Cibule
 - 300 g Cuketa
 - 300 g Lilek
 - 600 g Rajčata
 - 60 ml Olej olivový
 - 120 ml Rajčatová šťáva
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 1219.1 mg
 - Vláknina 16972.2 mg
 - Vitamín A 16972.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.5 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěné lilky, cukety a brambory nakrájíme na kostičky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, polovinu rajčat oloupeme a nakrájíme nadrobno, zbylá rajčata nakrájíme na silné plátky. Kopr nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli, vmícháme lilek, cuketu, papriku a brambory a několik minut dusíme. Na závěr přidáme nadrobno pokrájená rajčata, kopr, sůl a pepř. Směs navrstvíme do pekáče, přelijeme vývarem, rajčatovou šťávou, olivovým olejem a překryjeme plátky rajčat a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 50 minut.