Pečená rajčata s hříbkovou náplní
Suroviny
- 250 g Hříbky čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 660.2 mg
- Vláknina 4661.3 mg
- Vitamín A 4661.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme, osolíme a opepříme.
-
2
Nadrobno nakrájené hříbky (nebo žampiony) osmahneme na másle, zasypeme moukou, znovu osmažíme a přilijeme smetanu. Vše chvíli povaříme. Nakonec do směsi vmícháme brandy.
-
3
Připravená rajčata naplníme, vložíme do vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.