Rýžový nákyp medový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Rýžový pudink
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 15 ks Meruňky sušené
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 1196.5 mg
  • Vláknina 15650.3 mg
  • Vitamín A 15650.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rýžového pudingu přimícháme skořici a 1 lžíci medu.

  • 2

    Máslem vymažeme 4 formičky o objemu 1,5 dl. Umixujeme v mixéru sušené meruňky se zázvorem na hladkou pastu. Pastu rozdělíme na 4 díly a zformujeme z ní kulaté placičky.

  • 3

    Polovinu pudingu rozdělíme do misek a navrch přidáme meruňkovou pastu. Zbytek pudingu nasypeme na meruňky, přikryjeme pečícím papírem a vaříme na pařáčku nad vroucí vodou 30 minut. Vyndáme z pařáku a necháme odstát 5 minut.

  • 4

    Vyklopíme na talířky a polijeme zbylým medem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu