Vepřová kýta s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Nudle široké
  • 800 g Vepřová kýta
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 930.4 mg
  • Vláknina 1039.8 mg
  • Vitamín A 1039.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Maso, pokrájené na plátky omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř, koření a necháme chvíli rozležet.

  • 3

    Poté maso vložíme do tlakového hrnce a zprudka na másle opečeme. Zalijeme vývarem, přideme do varu a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 25 minut.

  • 4

    Přidáme očištěné, na plátky rozkrájené žampiony, znovu uvedeme do varu a v uzavřeném hrnci vaříme ještě 5 minut.

  • 5

    Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a krátce povaříme.

  • 6

    Nudle s masem upravíme na talíře, přelijeme omáčkou.

  • 7

    Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu