Oháňková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Kečup
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Nové koření celé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 60 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 3 dl Víno portské
  • 2 kg Hovězí oháňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 74.7 mg
  • Vláknina 3127.3 mg
  • Vitamín A 3127.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí oháňku rozřízneme na menší kousky. Důkladně očistíme, omyjeme a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme 2 l vody, vložíme oloupanou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme a vaříme 60 minut. Poté opatrně sundáme poklici, přilijeme vodu a přidáme mraženou zeleninu, nové koření, celý pepř a vaříme 15 minut.

  • 2

    Očištěné, důkladně omyté a nakrájené žampiony osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Dochutíme je solí, pepřem a kmínem. Osmažené houby dáme do vařící se polévky, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec polévku dochutíme kečupem, vínem, koňakem podle potřeby ještě solí, pepřem. Povaříme 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Z polévky vybereme oháňky, obereme z nich maso, které vrátíme zpátky do polévky a zamícháme. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme. Ke každé porci polévky přidáme kousek citrónu na dochucení.

Komentáře k receptu