Smažené kotlety se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Strouhanka
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 484 mg
  • Draslík 889.9 mg
  • Vláknina 9597.8 mg
  • Vitamín A 9597.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety neklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na rozehřátém oleji smažíme po každé straně 5 minut.

  • 2

    Smetanu rozšleháme se žloutky a taveným sýrem, ve vodní lázni ji umícháme do krému.

  • 3

    Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 7 minut, scedíme, prolijeme studenou vodou. Omyté listy špenátu podusíme na lžíci másla, osolíme a opepříme. Mrkev i celer osmahneme na lžíci másla, rozdělíme na talíře, obložíme špenátem, smaženými kotletami a krémem.

Komentáře k receptu