Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Piškoty cukrářské
  • 60 g Cukr krupice
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 500 g Mascarpone
  • 200 ml Káva Espresso
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 6 cl Likér mandlový - Amaretto
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 269 mg
  • Draslík 93.6 mg
  • Vláknina 1250 mg
  • Vitamín A 1250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.

  • 3

    Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 4

    Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.

Komentáře k receptu