Zavařené citrony s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 179 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 12981 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 179 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 727 mg
 - Vláknina 38372.9 mg
 - Vitamín A 38372.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 262.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrony, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě, scedíme a odřízneme vršek a spodek. Nakrájíme je na kousky a odstraníme jadérka. Poté je dáme do mísy, posypeme solí a necháme 2 hodiny stát. Tekutinu, která vznikla, nalijeme do hrnce a přidáme hořčičná semínka, kmín, pískavici, kardamom, cukr a česnek. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.
 - 
                                2
Poté odstavíme a přidáme chilli. Až tekutina vychladne, vložíme do ní citrony a naplníme sklenice. Necháme 5 dní stát na teplém místě, pak je přestěhujeme na 4 týdny do tmavého, studeného sklepa.