Zavařené citrony s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 131 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sůl
  • 400 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 3 ks Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Citrony
  • 5 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 3 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 179 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 12981 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 179 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 727 mg
  • Vláknina 38372.9 mg
  • Vitamín A 38372.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 262.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony, které jsme nechali přes noc namočené ve vodě, scedíme a odřízneme vršek a spodek. Nakrájíme je na kousky a odstraníme jadérka. Poté je dáme do mísy, posypeme solí a necháme 2 hodiny stát. Tekutinu, která vznikla, nalijeme do hrnce a přidáme hořčičná semínka, kmín, pískavici, kardamom, cukr a česnek. Přivedeme k varu a 1 minutu vaříme.

  • 2

    Poté odstavíme a přidáme chilli. Až tekutina vychladne, vložíme do ní citrony a naplníme sklenice. Necháme 5 dní stát na teplém místě, pak je přestěhujeme na 4 týdny do tmavého, studeného sklepa.

Komentáře k receptu