Vepřové maso na houbách sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 123.1 mg
 - Draslík 782.2 mg
 - Vláknina 2934.7 mg
 - Vitamín A 2934.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme sádlo a kotlety na něm dorůžova osmažíme.
 - 
                                2
Houby očistíme, omyjeme, i s cibulkou je nakrájíme a společně na sádle doměkka udusíme. Vodu necháme odpařit a houby ochutíme solí.
 - 
                                3
Kotlety rozdělíme do sklenic, na povrch dáme houby a zalijeme použitým sádlem. Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.