Jablečný mošt

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 207 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1605 mg
  • Vláknina 57000 mg
  • Vitamín A 57000 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců.

  • 2

    Nastrouháme je.

  • 3

    Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme.

  • 4

    Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou).

Komentáře k receptu