Srnčí paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Játra srnčí
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 1 dl Rum
  • 0.5 dl Martell cognac
  • 1 kg Srnčí plec
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 285.4 mg
  • Draslík 841.3 mg
  • Vláknina 1357.2 mg
  • Vitamín A 1357.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí plec omyjeme a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci na oleji osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibuli,

  • 3

    přidáme k ní srnčí maso s nadrobno posekaným česnekem. Maso s cibulí restujeme dozlatova, opepříme a zalijeme červeným vínem, rumem a koňakem. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě.

  • 4

    Slaninu s játry nakrájíme na kostičky, zelenou petrželovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k masu.

  • 5

    Dusíme do změknutí masa a nakonec pokrm osolíme podle chuti.

Komentáře k receptu