Bažant na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 43 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 233.5 mg
- Draslík 1199.1 mg
- Vláknina 6862.5 mg
- Vitamín A 6862.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky. Chléb také nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Třetinu pórku, kostičky jablek a chleba osmažíme na 1 lžíci másla. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Směsí naplníme bažanta a břišní dutinu uzavřeme párátky. 
- 
                                3Bažanta položíme do pekáče a prsíčka obložíme slaninou. V troubě pečeme při 200 °C asi 1 hodinu. 
- 
                                4Žampiony očistíme a otřeme. Zbytek másla rozehřejeme, osmažíme na něm zbývající pórek. Přidáme žampiony a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vmícháme brusinky. Bažanta naporcujeme a podáváme s pórkovo-houbovou směsí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        