Kančí kotlety přírodní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1268 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 129.1 mg
- Draslík 618 mg
- Vláknina 715.5 mg
- Vitamín A 715.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce opečeme na tuku po obou stranách a vyjmeme. 
- 
                                2Cibuli nakrájíme na drobno, na tuku od opékání ji osmahneme dorůžova a zalijeme vodou. Vložíme opečené kotlety, osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka. 
- 
                                3Kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky. Rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. 
- 
                                4Před koncem varu šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme ji na kotlety. 
- 
                                5Nakonec přidáme zbylé máslo a pokrm ještě velmi krátce podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        