Kančí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mrkev kořen
  • 8 g Bobkový list
  • 2 g Jalovec
  • 6 g Pažitka
  • 10 g Cukr moučkový
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 700 ml Vývar telecí
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Víno červené
  • 2 kg Kančí plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.2 mg
  • Vláknina 2922.1 mg
  • Vitamín A 2922.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin.

  • 2

    Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut.

  • 3

    Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak.

  • 4

    Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut.

  • 5

    Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem.

Komentáře k receptu