Kančí plátky v pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 300 g Chléb konzumní
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Jalovec
  • 1000 g Kančí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 723.5 mg
  • Vláknina 5256.7 mg
  • Vitamín A 5256.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

  • 3

    Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu