Kančí maso s játry

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kančí kýta
  • 400 g Kančí játra
  • 1000 g Cibule
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1677 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 39.7 mg
  • Draslík 520.8 mg
  • Vláknina 11731.7 mg
  • Vitamín A 11731.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné kančí maso a odblaněná játra nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na kostičky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme bůček a rozškvaříme na škvarky. Přidáme maso s játry, orestujeme, všechno přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna půl hodiny.

  • 3

    Pekáček odkryjeme, přisypeme cibuli, promícháme a dopečeme. Pokud možno nepodléváme.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu