Kančí bok pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Divoké koření celé
  • 50 g Tuk
  • 1000 g Kančí bok
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1173 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 1.5 mg
  • Vláknina 147.5 mg
  • Vitamín A 147.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením.

  • 2

    Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme dozlatova. Maso během pečení obracíme a tučnější části propichujeme, aby se tuk lépe vypékal.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Ke konci varu šťávu přisolíme a nakonec ji procedíme.

Komentáře k receptu