Terina s koroptvím a zaječím masem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 400 g Králičí maso
- 150 g Vepřový bok
- 125 g Slanina vepřová
- 600 g Zaječí maso
- 40 g Mandle
- 125 g Šunka dušená
- 40 g Pistácie
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Koroptev
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1569 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 85 g
- Sodík 1331 mg
- Bílkoviny 166 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 399 mg
- Draslík 1544.7 mg
- Vláknina 9670 mg
- Vitamín A 9670 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy. 
- 
                                2Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme. 
- 
                                3Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny. 
- 
                                4Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny. 
- 
                                5Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        