Dušená srnčí játra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 872 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 78 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 250.2 mg
- Draslík 76.7 mg
- Vláknina 3118 mg
- Vitamín A 3118 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěná a omytá srnčí játra ponoříme do mléka na 30-60 minut. 
- 
                                2Játra vyjmeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Protkneme je slaninou a potřeme česnekem. 
- 
                                3V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme játra a dusíme je doměkka. 
- 
                                4Měkká játra vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a přilijeme trochu vína. Osolíme a necháme přejít varem. Játra vložíme zpět do omáčky a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        