Zaječí hřbet v perníkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 229.7 mg
 - Draslík 1087.3 mg
 - Vláknina 3403.3 mg
 - Vitamín A 3403.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
 - 
                                2
Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo.
 - 
                                3
Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.