Svítek ze zaječího a uzeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 120 g Slanina vepřová
  • 500 g Zaječí maso
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 392.5 mg
  • Draslík 758.1 mg
  • Vláknina 11387.3 mg
  • Vitamín A 11387.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné a vykostěné maso ze zajíce pokrájíme na kousky a společně s pokrájeným uzeným masem je pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do misky. Ještě pomeleme 150 g slaniny, omyté snítky petrželové natě a směs promícháme.

  • 2

    Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme 0.5 dl vody. Necháme namočené asi 4 minuty, vymačkané je z vody a přidáme k masu. Doložíme 4 žloutky, podle chuti sůl, pepř 4 barev, drcený kmín, 2 dl bílého vína a důkladně promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do masové směsi.

  • 3

    Zapékací misku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (70 g). Na ni navršíme masovou směs, kterou pokryjeme dalšími plátky slaniny (50 g). Zakrytou mísu se svítkem dáme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme přibližně 1 hodinu. Asi 10-15 minut před dopečením mísu odkryjeme a svítek upečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme pokrájený na kostky teplý i studený.

Komentáře k receptu