Jehněčí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 203.5 mg
  • Draslík 863.6 mg
  • Vláknina 905.9 mg
  • Vitamín A 905.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku a ihned vložíme maso, aby se paprika nespálila. Osolíme, promícháme a opečeme nejdříve bez podlévání a potom podléváme vývarem.

  • 3

    Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a za stálého míchání krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s houskovými knedlíky, těstovinami nebo s noky.

Komentáře k receptu