Jehněčí guláš s lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 5.28 polévková lžíce Olej sójový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1021.4 mg
  • Vláknina 11744.5 mg
  • Vitamín A 11744.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kešu oříšky opražíme na pánvi. Omyté lilky nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje, vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Jehněčí kýtu omyjeme, nakrájíme na kostky a spolu s oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem po částech opékáme na 5 lžících oleje. Osolíme a opepříme.

  • 3

    K masu přidáme nakrájená rajčata, 2/3 skořice, špetku tymiánu a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Během dušení občas podlijeme vodou. Nakonec vmícháme lilky a dusíme ještě 10 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme zbylou skořicí. Pokrm posypeme opraženými oříšky.

Komentáře k receptu