Jehněčí guláš s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 750 g Jehněčí plec
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1148.7 mg
  • Vláknina 8915.3 mg
  • Vitamín A 8915.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso a opečeme je po všech stranách. Maso vyjmeme.

  • 2

    V tuku po opékání osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a když se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme ji. Zalijeme vývarem, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Přidáme na kroužky nakrájené papriky zbavené semen a dále dusíme. Asi po 15 minutách přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.

  • 4

    Při podávání pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu