Frankfurtská pečeně z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 220 g Párky Frankfurtské
  • 30 g Olej rostlinný
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Sůl
  • 1 kg Telecí kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 202 mg
  • Draslík 736.4 mg
  • Vláknina 74.8 mg
  • Vitamín A 74.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.

  • 2

    Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky.

  • 3

    Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát.

Komentáře k receptu