Maso s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Olej stolní
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.5 l Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 95.7 mg
  • Draslík 463 mg
  • Vláknina 4584.9 mg
  • Vitamín A 4584.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a na oleji osmažíme dozlatova.

  • 2

    Omyté maso zbavíme šlach a blan, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme 4 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě asi 45 minut.

  • 3

    Nasekané žampiony a bylinky krátce osmahneme na másle, zalijeme 1/2 l bešamelu a přidáme k masu. Dochutíme citronovou šťávou a dusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu