Žampionová omáčka s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Olej stolní
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.5 l Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 219.7 mg
  • Vláknina 1871 mg
  • Vitamín A 1871 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova.

  • 2

    Přidáme očištěné, nakrájené žampiony. Když začnou zlátnout, přisypeme nasekanou petrželku a vše krátce osmahneme.

  • 3

    Nakonec přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno, hnědou omáčku a vše dobře povaříme.

Komentáře k receptu