Žampionová omáčka s rybím vývarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 40 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 285.8 mg
  • Vláknina 1231.8 mg
  • Vitamín A 1231.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na 30 g rozpáleného másla, přidáme žampiony.

  • 3

    Za občasného míchání dusíme 4 minuty, poté podlijeme víno. Vaříme další 3 minuty, pak přilijeme horký rybí vývar.

  • 4

    Zbytek másla rozpustíme na pánvi a za stálého míchání přisypeme mouku. Necháme 2 minuty smažit, poté odstavíme.

  • 5

    Takto připravenou jíškou zahustíme omáčku, minutu povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.

  • 6

    Omáčku servírujeme teplou.

Komentáře k receptu