Krušnohorské zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 350 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 4 ks Jalovec
  • 7 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Hřebíček
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 891.9 mg
  • Vláknina 36596.4 mg
  • Vitamín A 36596.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme zelí, nakrájíme na kousky jablko bez jader a vše vložíme do hrnce.

  • 2

    Přidáme sůl, cukr, ocet, šťávu a kůru z pomeranče, sáček s kořením a vše promícháme. Upěchujeme (stlačíme) vařečkou nebo rukou a necháme uležet 1 hodinu.

  • 3

    Nakrájíme na kolečka cibuli, necháme ji na rozpáleném husím sádle zesklovatět a přidáme do hrnce.

  • 4

    Promícháme, přilijeme víno a 15 minut dusíme. Pak odstraníme sáček s kořením.

  • 5

    Nastrouháme najemno bramboru, přidáme do zelí a opět vaříme dalších 15 minut.

Komentáře k receptu