Celerová polévka s klobásou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 439.8 mg
  • Vláknina 5743.8 mg
  • Vitamín A 5743.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na nudličky a osmažíme na polovině dávky másla. Přidáme oloupané brambory (pokrájené na nudličky), zalijeme vodou a vaříme téměř do měkka.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a přidáme k zelenině.

  • 3

    Nakonec polévku osolíme a přidáme klobásu, rozkrájenou na kolečka. Vaříme, dokud celer i brambory nezměknou.

Komentáře k receptu