Celerová polévka s klobásou a bramborami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 439.8 mg
- Vláknina 5743.8 mg
- Vitamín A 5743.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěný celer nakrájíme na nudličky a osmažíme na polovině dávky másla. Přidáme oloupané brambory (pokrájené na nudličky), zalijeme vodou a vaříme téměř do měkka. 
- 
                                2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a přidáme k zelenině. 
- 
                                3Nakonec polévku osolíme a přidáme klobásu, rozkrájenou na kolečka. Vaříme, dokud celer i brambory nezměknou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        