Pečené hovězí maso s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 500 g Rajčata
  • 20 g Slanina vepřová
  • 1.77 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 659.2 mg
  • Vláknina 4721.3 mg
  • Vitamín A 4721.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme sádlo, jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Plátky masa poprášíme moukou, po obou stranách je opečeme na cibulovém základu a zalijeme trochou vývaru. Dále pečeme pod pokličkou.

  • 3

    Oloupaná rajčata a očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu