Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 118 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 500 g Těstovinová rýže
  • 80 ml Olej olivový
  • 130 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 155.6 mg
  • Vláknina 1221 mg
  • Vitamín A 1221 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar dáme stranou.

  • 2

    Uvařené maso osmažíme na oleji ze všech stran, vmícháme těstovinovou rýži, přilijeme 500 ml vývaru z masa a na mírném plameni dusíme. Po chvíli vmícháme nakrájená rajčata, šťávu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Směs přeložíme do zapékací mísy, přelijeme 400 ml vývaru a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu