Míšenina z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Květák
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vepřový mozek
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 717 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 2994.6 mg
  • Draslík 1389.2 mg
  • Vláknina 7992.1 mg
  • Vitamín A 7992.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme nasekanou petrželovou nať. V této fázi přidáme maso nakrájené na silnější plátky, rozkrájené očištěné houby a na růžičky rozebraný a očištěný květák. Vše osolíme a podusíme do měkka.

  • 2

    Mozeček očistíme a odblaníme a k masu přidáme později, aby se nerozvařil. Jakmile je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit 10 min. Hotovou jíšku smícháme s masem a vydušenou šťávou. Míšeninu okořeníme muškátovým květem a prohřejeme.

  • 4

    Vše zjemmníme dvěma žloutky rozmíchanými v mléce.

  • 5

    Hotovou míšeninu podáváme v hlubokých miskách ozdobených dílkem citrónu anebo v paštičkách z lístkového těsta, které předem prohřejeme v troubě.

Komentáře k receptu