Hanácký zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1378 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 284.4 mg
- Vláknina 6665 mg
- Vitamín A 6665 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Majonézu zředíme octem a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nakrájenou okurkou, hořčicí, cukrem a solí. Nalijeme na zelí a dobře promícháme.