Hanácký zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové červené
  • 100 g Majonéza
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1378 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.4 mg
  • Vláknina 6665 mg
  • Vitamín A 6665 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Majonézu zředíme octem a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nakrájenou okurkou, hořčicí, cukrem a solí. Nalijeme na zelí a dobře promícháme.

Komentáře k receptu