Celer smažený s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 200 g Uzená krkovička vařená
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 363.9 mg
  • Vláknina 4126 mg
  • Vitamín A 4126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme jej a vychladlý nakrájíme na 8 koleček.

  • 2

    Na každé kolečko přiložíme plátek uzeného masa a přimáčkneme.

  • 3

    Připravíme těstíčko smícháním vajec, mléka, lžíce oleje, mouky a soli. Porce celeru s masem namočíme v těstíčku a usmažíme po obou stranách na zbylém rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu