Hovězí pečeně na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 438 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 100.6 mg
 - Draslík 79.1 mg
 - Vláknina 905.5 mg
 - Vitamín A 905.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu dávky slaniny nakrájíme na proužky, protáhneme jimi omyté maso.
 - 
                                2
Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme a zpěníme na ní jemně krájenou cibuli. Na cibuli vložíme maso a opečeme po všech stranách. Podlijeme, vmícháme hořčici a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a přeléváme přes nakrájené maso, aby nebylo suché. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, vařené brambory, rýže nebo těstoviny.