Těstovinový nákyp s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 300 g Kuřecí maso uzené
  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 227.8 mg
  • Draslík 777.7 mg
  • Vláknina 7999.2 mg
  • Vitamín A 7999.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.

  • 2

    Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Smažíme je na pánvi na oleji asi 5 minut, vmícháme 100 ml smetany, vývar, přidáme nasekané bylinky a vše krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme a smícháme s těstovinami a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Vymaštěný pekáček naplníme polovinou těstovinové směsi, rozprostřeme houbovou směs a přikryjeme opět vrstvou těstovin s masem.

  • 4

    Zbylou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na nákyp, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200°C.

Komentáře k receptu